Änggärdets ekoenhets nätverk

En gårdsgemenskap mitt i Sörmland

Hej!

Jag har kollat runt lite och det verkar som att man kan köpa begagnade våningssängar för 500 kr och uppåt, om man bevakar annonsmarknaden lite. Det svåra blir väl att pyssla ihop en runda när man åker och hämtar upp dem. De flesta vill ju bli av med sängen direkt, men vi kan ju inte hålla på att hyra bil flera gånger.

Jag har dock funderat lite och kommit fram till att jag kanske hade fel i helgen. Det kanske vore bra om var och en adopterade en sängplats/rum och fick ansvar för att införskaffa möbler och lampor (med ett maxpris). Det kanske blir både enklare och finare? Nackdelen är ju helt klart att man utvecklar ägandekänslor för rummet, vilket kan bli ett problem när (de bra) rummen inte räcker till alla. Det är ju också en nackdel att de flesta inte har transportmöjligheter, så just våningssängar måste kanske samordnas i alla fall.

 

Synpunkter?

Tack för senast förresten! Tänkte en hel del på Änggärdet på jobbet idag..

 

Kristina

 

Visningar: 281

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Hej Kristina

Ja tack för senast och för att du startar upp detta. Jag tycker våningssängar blir bra och att dom måste vara stabila det är hemskt att sova i en vinglig våningssäng. Kanske får vi köpa nya. Jag kan kolla med styrelsen kring ekonomi. Jag tror att några skall ta på sig att fixa dit sängarna sen kan vi se hur vi vill göra med privata platser. /ingrid

Jag tror icke-privata sängplatser är att föredra, då blir det mer naturligt att maximera användningen av de bästa platserna vid alla tillfällen då inte alla medlemmar är ute samtidigt.

Kan vi lokalisera en våningssäng i närheten av Skebokvarn borde vi kunna ta hand om den på en arbetshelg utan bilhyra. En variant är också att bevaka Refurn som har sina begagnade möbler i Stjärnhov, http://www.refurn.se/mobler.php?category=8.

Ytterligare en variant är att köpa både säng och transport av säljaren. Om det inte är så långt ifrån Skebokvarn torde det vara värt det.

 

 

 

Ok, tack för synpunkterna. Jag bevakar marknaden lite.

Second hand i Flen finns och brukar har sånt ibland.

Svara på diskussionen

RSS

© 2018   Created by Stephen Hinton.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Integritetspolicy  |  Användarvillkor