Änggärdets ekoenhets nätverk

En gårdsgemenskap mitt i Sörmland

Hannes Öckerman
 • Manlig
 • Uppsala
 • Sverige
Dela
 • Bloggposter
 • Diskussioner
 • Events
 • Bilder
 • Fotoalbum

Hannes Öckermans vänner

 • Olivia Ahltorp
 • Stephen Hinton

Mottagna presenter

Present

Hannes Öckerman har inte fått några presenter ännu

Ge bort en present

 

Hannes Öckermans sida

Senaste aktivitet

Hannes Öckerman uppdaterade sin profil
Okt 19, 2017

Profilinformation

Lite bakgrund om mig själv
Jag är uppvuxen i en biståndsfamilj och har bott i Nicaragua, Ecuador, Vietnam, Tanzania och Burkina Faso förutom i Sverige. Jag har växt upp med att flytta runt en hel del och känner mig relativt orotad och mobil.

Men sedan jag 2010 flyttade till Uppsala har jag sakta men säkert rotat mig, både i Sverige och inombords. Efter att ha studerad till civilingenjör inom miljö- och vattenteknik hamnade jag på ett konsultföretag som sysslar med dagvatten, lakvatten, kretslopp, våtmarker och annan naturnära rening. Jag trivs bra med jobbet där jag får chans att jobba deltid med miljöfrågor som är ganska konkreta och ofta lokala - vi jobbar mestadels inom Mälardalsområdet även om vi har några få projekt i resten av Sverige och även utomlands.

Jag har alltid lagt mycket tid i mitt liv på idrott i många olika formen även om jag har lugnat ner mig med åren. Förut har jag hållit på med fotboll och friidrott, numera är det volleyboll och beachvolleyboll som gäller. Dessutom dömer jag fotboll på en relativt hög nivå, vilket både fås ses som en fritidsaktivitet och arbetssyssla.

Mitt miljöintresse har alltid funnits latent tror jag men väcktes till liv och utvecklades framför allt under en resande praktikkurs till Ecuador 2009-2010. Jag fick möjlighet att bo i en liten by med ursprungsfolk och småbrukare och konkret se hur deras liv och vardag har påverkats av vår ständiga, kortsiktiga utarmning av resurser. I detta fall handlade det om oljeutvinning i Amazonas-regionen.

Sedan dess försöker jag varva ner i en uppvarvad värld. Att skapa småskaliga lokala lösningar, eftersträva otillväxt och mer tid med nära och kära är mål som borde vara självklara! Jag vill också lära känna fler människor med liknande världsbild som jag.

Jag är även intressera av yoga, lär mig gärna mer! Resa, vandra, se och upptäcka har alltid varit ett stort intresse även om det på senare tid har blivit färre och kortare resor för att försöka sluta med flygandet.

I maj 2017 hittade jag till Änggärdet för första gången!
Därför vill jag gå med i nätverket
Jag har länge letat efter en plats där jag kan rota mig för att leva och arbeta tillsammans med landskap, ekosystem, djur och andra människor. Min förhoppning är att Änggärdet kan bli just den platsen, där jag och Olivia kan bygga upp vårt hem och våra liv. En stor drivkraft är även att få göra detta tillsammans med andra för att bygga gemenskaper. Att driva en gård själva har jag/vi insett inte är det vi vill eller tror är särskilt hållbart på lång sikt.
Sådant som jag kan bidra med
- En del kunskap om permakultur
- Vattenresurser, våtmarker, kretslopp
- Ekosystemtjänster och processer
- Arbetsglädje!
- Förhoppningsvis lite lugn och strategiskt/strukturerat tänkande
Jag är intresserad av att
följa utvecklingen, delta på arbetshelger, bli medlem i den ekonomiska föreningen, bygga eget hus

Kommentarplank

Du måste vara medlem i Änggärdets ekoenhets nätverk för att lägga till kommentarer!

Gå med i Änggärdets ekoenhets nätverk

 • Inga kommentarer än!
 
 
 

© 2019   Created by Stephen Hinton.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Integritetspolicy  |  Användarvillkor