Änggärdets ekoenhets nätverk

En gårdsgemenskap mitt i Sörmland

Helena Stenbeck Nilsson
  • Älvsjö
  • Sverige
Dela
  • Bloggposter
  • Diskussioner
  • Events
  • Bilder
  • Fotoalbum

Mottagna presenter

Present

Helena Stenbeck Nilsson har inte fått några presenter ännu

Ge bort en present

 

Helena Stenbeck Nilssons sida

Senaste aktivitet

Helena Stenbeck Nilsson är nu medlem i Änggärdets ekoenhets nätverk
Nov 28, 2017

Profilinformation

Lite bakgrund om mig själv
Jag skulle gärna vilja pröva att vara medlem i Änggärdet. Jag har alltid drömt om att ha en gård men känner att det skulle vara lite för stort åtagande just nu när min man inte är intresserad av att flytta från vårt hus där vi bor i Älvsjö. Vi har två söner 17 och 19 år som är på väg att bli självständiga. Endast 17 åringen bor kvar hemma fortfarande.

Med mig följer dvärgpudeln Ragge.
Därför vill jag gå med i nätverket
Jag är framför allt intresserad av djur och skulle vilja att vi hade lite djur på Änggärdet. Jag ser framför mig att vi har några grisar på Ängarna så småningom, när det finns folk som bor på gården. Och hästar så klart! Jag har tidigare haft höns i Älvsjö. Jag hade 10 hönor och tupp i en lekstuga och tog emot många barn och vuxna som ville se dem. Efter 10 år kände jag dock att det inte var på riktigt. Det räckte inte riktigt. Jag ville bo och leva på en riktig gård. Jag gillar att jobba med byggnader och skogsarbete tex. Även odling har jag hållit på med en del men är mer för att bryta ny mark och utöka än att förvalta. Men både ock behövs ju så klart. Jag tror jag kan bidra vad gäller alla djur som Änggärdet skaffar. Dessutom har jag haft hus länge och vi har byggt en hel del på det så lite runt det kan jag kanske bidra. Jag är även bra på att googla fram lösningar på nätet.

Annars har jag läst HR men har aldrig riktigt trivts med det jobbet. Jag startade eget företag för några år sen och gick en kurs på Stockholm Resilience Center (Världens Eko) vilket så klart startade en enorm resa för mig. Det var också så jag fick kontakt med Änggärdet.

Idag har jag tagit anställning igen men nu som jobbcoach. Jag coachar människor som står långt från arbetsmarknaden till ett jobb eller utbildning i Sverige. Många är nya i Sverige. För första gången har jag ett jobb jag trivs med. Dessutom är det ett jobb jag kan få var som helst i landet - kanske även i Flen? Det vore ju perfekt att bo på landet och kunna cykla till jobbet! :-)

Långsiktigt hoppas jag kunna bygga ett litet hus (10-15 kvadrat) där jag kan bo nära naturen och enkelt. Jag längtar efter att förenkla mitt liv. Har funderat på möjligheten att bygga en vagn att bo i.
Sådant som jag kan bidra med
Jag kan endel om djurhållning och gillar att vara igång. Jag har varit med och byggt endel och kan hjälpa till inom bygg också. Jag skulle vilja titta på möjligheten till EU bidrag.

Annat jag kan bidra med skulle kunna vara kursverksamhet. Det är något jag jobbat med på frivillig basis förut. Jag tänker mig kurs i mjölksyrning och kurs i smide som jag har kontakter inom i första hand.
Jag är intresserad av att
följa utvecklingen, delta på arbetshelger, bli medlem i den ekonomiska föreningen, bygga eget hus

Kommentarplank

Du måste vara medlem i Änggärdets ekoenhets nätverk för att lägga till kommentarer!

Gå med i Änggärdets ekoenhets nätverk

  • Inga kommentarer än!
 
 
 

© 2019   Created by Stephen Hinton.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Integritetspolicy  |  Användarvillkor