Änggärdets ekoenhets nätverk

En gårdsgemenskap mitt i Sörmland

Ulf Tomas Ögren
  • 73
  • Täby
  • Sverige
Dela

Ulf Tomas Ögrens vänner

  • Viola Sandelin
  • Björn Isberg
  • Helen Sipinen
  • David
  • Daniel Pargman
  • Erik Hedin
  • Stephen Hinton

Ulf Tomas Ögrens diskussioner

Ny ekobygg kurs på Änggärde
1 Svar 

Startade den här diskussionen. Senaste svar av Lars Rutger Solstråhle Aug 16, 2010.

Redigering av event

Started Maj 6, 2010

skogssamfällighet

Started Sep 24, 2009

Mottagna presenter

Present

Ulf Tomas Ögren har inte fått några presenter ännu

Ge bort en present

 

Ulf Tomas Ögrens sida

Profilinformation

Lite bakgrund om mig själv
Lärare i SO, 4 barn, 4 barnbarn, Doktorerat i pedagogik, jobbat som konsult i Sverige och utomlands i många år.
Därför vill jag gå med i nätverket
Stort miljöintresse sedan många år. Gillar gruppsamverkan och att arbeta i skogen.
Sådant som jag kan bidra med
Grupprocesser, konflikthantering, lärandeformer
Jag är intresserad av att
Köp av bostadsrättslägenhet

Ulf Tomas Ögrens blogg

Projektdialog projekt 1

Det här är ett projekt som troligen påbörjas redan i sommar, där vi bygger en lägenhet i smedjan där vi försöker återvinna maximalt och samtidigt ta ut mervärden som kol som binds i och förbättrar jorden, levande vägg som renar vattnet och ger odlingar m m.Projektdialogen har precis startat så kom gärna med idéer och synpunkter på hur vi ska utforma denna demonstrationslägenhet (LÅD) Själva projektkortet blev lite ostrukturerat efter att ha kopierats… Fortsätt

Upplagd den 21 April 2009 klockan 20.23 — 1 Inlägg

Kommentarplank (8 kommentarer)

Du måste vara medlem i Änggärdets ekoenhets nätverk för att lägga till kommentarer!

Gå med i Änggärdets ekoenhets nätverk

Klockan 21.43 den 18 Augusti 2010, Hampus Lindblad sade ...
Hej Tomas,

Har lämnat ett svar på event-sidan nu...
Klockan 21.23 den 3 Juni 2010, Kristina Nyström sade ...
En urintank? Nej, det kan jag inte säga, men rint Håkan Jönsson, 018-67 10 00 (läs mer här http://www.slu.se/?id=551&puff=16)

Tack för presenten!
Klockan 20.34 den 31 Maj 2010, Kristina Nyström sade ...
Hej Tomas.
Ursäkta att jag har dröjt med mitt svar om avloppslösningen.
Vad jag förstår så är det bara BDT-vatten (bad, tvätt, disk) som renas i Hans reningsverk. Det är en mycket bra lösning, miljövänlig och gör att kraven på reningsverket minskar. Bra är också att separera urinet och fekalierna, men varför blanda urin med torv? Låter lite tungjobbar. En smidigare lösning är att leda ner urinet i en nedgrävd tank, varifrån man efter några månader (man får ha 2) kan handpumpa upp den i en slang och direkt vattna med den. En man som heter Håkan Jönsson i Uppsala har en sådan lösning, och han har visat upp den för studiebesökare från när och fjärran.

När det gäller själva reningsverket så bor Hans på en bergig tomt precis vid Östersjön. Det är typ det värsta stället för att rena avlopp, och det är antagligen därför han har fått ta till en så komplicerad lösning. Det skulle kunna vara så att det i Änggärdet skulle räcka med att ha en infiltrationsbädd (där vattnet silas igenom en uppbyggd markbädd, ev med en damm som sista steg. Jag vet en dam i Vingåker som har en sådan lösning som är så fin att hon har den precis framför ingången).. Men vill man ändå ha ett reningsverk så kan Hans säkert fungera. Det som är viktigt när det gäller alla typer av små reningsanläggningar är att att man sköter och kontrollerar dem. Hoppas dessa funderingar ger lite input till er.
Klockan 14.35 den 9 Maj 2010, Björn Isberg sade ...
Jag kan diskutera detta IRL. Ev kan jag få med mig en kollega/vän, som jobbar med fastighetsekonomi.
Klockan 14.33 den 9 Maj 2010, Björn Isberg sade ...
Bra ide med att delägarna bidrar med kapital. Viktigt att vara tydlig med villkoren. Jag tror dock inte att det behövs riskkalkyler, IRR etc, pga att kalkyler är så osäkra!
Klockan 20.28 den 28 September 2009, Kerstin Allergren sade ...
Har tidigare anmält intresse för att vara med på Trädmärkarkursen men har inte möjlighet på grund av bristande ekonomi
Klockan 20.36 den 29 April 2009, Marianne Fogelberg sade ...
Nej Tomas, inte just nu men jag skulle gärna se att den som sammanställer hemsidan här (eller vad man kallar det) fick gå en kurs i hur man skapar kommunikationslinjer som är enkla och pedagogiska. Här på den här Ning finns det för många alternativ och för många saker av olik karaktär som pratas om och som pågår parallellt. Jag famlar runt bland knapparna för att få informatio och för att kunna ge kommentarer. T ex nu när du svarat mej, först letade jag i inkorgen(såklart!) nix filijox ! då tryckte jag på en färgad text som berättade om att du svarat mej , då kom jag till din profil. Innan dess hade jag utan framgång försökt att komma in på två oerhört långa och komplicerade textoch sifferkombinationer som dök upp på min outlook, utan någon som helst framgång. Jag kan nämna att man kan tappa lusten för mindre. Och om jag som är så debattsugen kroknar så kan man ge sej på att det gäller fler, min erfarenhet säger mig det. Men kram i all fall (det är ju inte ditt fel). Läser fler än du det här ?? i så fall kan jag utvidga kramen till att gälla alla som känner behov av en (det är inte min vanliga stil, jag hatar när folk kramas i tid och otid men jag gör ett undantag för i dag).. Marianne
Klockan 18.56 den 29 April 2009, Marianne Fogelberg sade ...
Hej Tomas ! Nu när så många kommit med i nätverket tycker jag att det kan vara på sin plats att samla medlemmar till studiecirklar eller diskussionsträffar runt prospektet. Vad tycker du ?
 
 
 

© 2018   Created by Stephen Hinton.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Integritetspolicy  |  Användarvillkor