Änggärdets ekoenhets nätverk

En gårdsgemenskap mitt i Sörmland

 Du vill odla men har ingen mark? Vi har mark men ingen bonde

 

Änggärdets ekonomiska förening äger en gård i Skebokvarn, Flens kommun som består av 22 ha åker, betesmark och skog. Vi är 18 delägare som vill utveckla gården utifrån ekologiska principer, med kretsloppstänk och med hjälp av permakultur-design. Eftersom de flesta av oss inte bor i närheten av Skebokvarn klarar vi inte att hålla betesdjur eller att expandera grönsaksodlingen mer än till hobbynivå.

 

Vi har mark och ekonomibyggnader, enklare boendemöjligheter, vissa resurser till investeringar och både volontärarbetare och köpare av gårdens produkter.

 

Har du idéer, kunnande och drömmar om odling, djurhållning och en hållbar framtid? Hör av dig till oss så pratar vi om hur vi kan samarbeta.

Kanske kan vi göra något i linje med det som startats i andra delar av landet? Läs artikeln här "kunderna betalar hans lön".

 

/Styrelsen för Änggärdet ekonomiska förening

 

 

Intresserad? Kontakta: rebecka.milestad@gmail.com

 

Nyfiken? Läs mer om oss på: www.ekoenhet.ning.com

Visningar: 1342

Kommentera

Du måste vara medlem i Änggärdets ekoenhets nätverk för att lägga till kommentarer!

Gå med i Änggärdets ekoenhets nätverk

Kommentar av Anders den 25 November 2014 kl. 22.14

Hej Stephen,

Jag kan tänka mej båda alternativen och du är välkommen att återkomma med ideer.

Kommentar av Stephen Hinton den 25 November 2014 kl. 10.10

Anders! Tack så hjärtligt för din kommentar. Spontant verkar det klokt att skicka vår andelsbonde till dig som praktikant om det funkar för dig, och rent  av tankar av dig dina kunskaper. Roligaste vore om vi organiserar stor workshop hos dig där alla intresserad får vara med och lyssna och kanske göra ett eller annat handtag med jorden. VI återkommer med fler galna idéer!

Kommentar av Anders den 25 November 2014 kl. 9.34

Hej,

Följer med intresse er utveckling. Tror att ni är på rätt väg med at starta upp ett andelsjordbruk. Vi har en 15-årig erfarenhet av denna modell och ser så många fördelar med den. Utbildar årligen lärlingar på våran gård.

Har även börjat sedan några år att föreläsa om andelslantbruk (CSA) runt om i landet (även Norge). Hör gärna av er om ni tror jag kan vara till hjälp.

Anders Berlin

Ramsjö gårdsprodukter

ramsjomail@telia.com

http://www.ramsjogard.net

© 2019   Created by Stephen Hinton.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Integritetspolicy  |  Användarvillkor